Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4512
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 31
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 63
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4512
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 31
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 63
Składniki
Rodzynki zalać rumem i zostawić najlepiej na noc. Upiec 1 jasny i 1 ciemny biszkopt.
Kawę zalać wrzątkiem, wystudzić. Z mleka, cukru, żółtek, mąki ugotować budyń, wystudzić. Masło utrzeć, dodać przestudzony budyń i do smaku dodawać zimną kawę.
W kąpieli wodnej rozpuścić białą czekoladę, wystudzić. Mocno schłodzoną śmietankę ubić, na końcu dać zimną czekoladę i kokos
Czekolady wraz z mlekiem rozpuścić, dodać rodzynki bez rumu
Przełożenie ciasta:Biszkopt ciemny, połowa dżemu, biała masa, jasny biszkopt, dżem, ciemna masa, polewa rodzynkowa.