Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1129
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4771
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1421
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1129
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4771
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1421
Składniki
Rodzynki zalać rumem i zostawić najlepiej na noc. Upiec 1 jasny i 1 ciemny biszkopt.
Kawę zalać wrzątkiem, wystudzić. Z mleka, cukru, żółtek, mąki ugotować budyń, wystudzić. Masło utrzeć, dodać przestudzony budyń i do smaku dodawać zimną kawę.
W kąpieli wodnej rozpuścić białą czekoladę, wystudzić. Mocno schłodzoną śmietankę ubić, na końcu dać zimną czekoladę i kokos
Czekolady wraz z mlekiem rozpuścić, dodać rodzynki bez rumu
Przełożenie ciasta:Biszkopt ciemny, połowa dżemu, biała masa, jasny biszkopt, dżem, ciemna masa, polewa rodzynkowa.