Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięciutkie rogaliki nadzienie można zrobić dowolne wg. swoich upodobań
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1611
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1043
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1611
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1043
Składniki
Do ciepłego mleka dodajemy, drożdże, cukier i kilka łyżek mąki , dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Mąkę przesiewamy, dodajemy 2 jajka śmietanę aromat, proszek do pieczenia i wyrośniety zaczyn i wyrabiamy Pod koniec dodajemy roztopione i przestudzone masło. Odstawiamy do wyrośnięcia aby ciasto podwoiło swoją objętość
Dzielimy ciasto na 3 części Wałkujemy tak aby powstał okrąg i tniemy w trójkąty ok 8 z jednej porcji. Na każdym układamy masę kajmakową i budyń i zwijamy. Zlepiamy delikatnie rogi
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem pieczemy w 180 stopniach na zloty kolor około 13min. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)