Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mięciutkie rogaliki nadzienie można zrobić dowolne wg. swoich upodobań
Lubicie flaki czy raczej ich nienawidzicie? Mam dziś dla was propozycję myślę...
Odsłon: 134
Lubicie flaki czy raczej ich nienawidzicie? Mam dziś dla was propozycję myślę...
Odsłon: 134
Składniki
Do ciepłego mleka dodajemy, drożdże, cukier i kilka łyżek mąki , dokładnie mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia. Mąkę przesiewamy, dodajemy 2 jajka śmietanę aromat, proszek do pieczenia i wyrośniety zaczyn i wyrabiamy Pod koniec dodajemy roztopione i przestudzone masło. Odstawiamy do wyrośnięcia aby ciasto podwoiło swoją objętość
Dzielimy ciasto na 3 części Wałkujemy tak aby powstał okrąg i tniemy w trójkąty ok 8 z jednej porcji. Na każdym układamy masę kajmakową i budyń i zwijamy. Zlepiamy delikatnie rogi
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy roztrzepanym jajkiem pieczemy w 180 stopniach na zloty kolor około 13min. Posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :)