Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne i kruche rogaliki drożdżowe z musem jabłkowym, lukrem i orzechami włoskimi.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 67
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 67
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 59
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 42
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 34
Składniki
Do miski lub misy robota dać wszystkie składniki oprócz jajka do smarowania rogalików, drożdże pokruszyć. Wyrobić ciasto. Ciasto przełożyć na blat podsypany mąką, podzielić na trzy części, każdą rozwałkować na cienkie koło i podzielić na 8 trójkątów (pokroić jak pizzę). Piekarnik nagrzać do 180-190 stopni. Na każdy trójkąt nałożyć nadzienie (u mnie mus jabłkowy) i zwijać rogaliki od szerszej strony. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, każdy posmarować rozbełtanym jajkiem i piec 20-25 minut. Gotowe rogaliki studzić na kratce, po wystudzeniu można polać lukrem i posypać orzechami. Polecam, bo są szybkie, łatwe i pyszne :-)