Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne i kruche rogaliki drożdżowe z musem jabłkowym, lukrem i orzechami włoskimi.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5262
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29586
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19175
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 910
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5262
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29586
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19175
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 910
Składniki
Do miski lub misy robota dać wszystkie składniki oprócz jajka do smarowania rogalików, drożdże pokruszyć. Wyrobić ciasto. Ciasto przełożyć na blat podsypany mąką, podzielić na trzy części, każdą rozwałkować na cienkie koło i podzielić na 8 trójkątów (pokroić jak pizzę). Piekarnik nagrzać do 180-190 stopni. Na każdy trójkąt nałożyć nadzienie (u mnie mus jabłkowy) i zwijać rogaliki od szerszej strony. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, każdy posmarować rozbełtanym jajkiem i piec 20-25 minut. Gotowe rogaliki studzić na kratce, po wystudzeniu można polać lukrem i posypać orzechami. Polecam, bo są szybkie, łatwe i pyszne :-)