Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne i kruche rogaliki drożdżowe z musem jabłkowym, lukrem i orzechami włoskimi.
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 56
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4356
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 205
Na dzisiejszy obiad proponuję filet z dorsza w sosie orzechowym. Dorsz jest b...
Odsłon: 56
Schab w pysznym sosie z zielonym pieprzem. Sos nie jest ostry, ale ma pieprzo...
Odsłon: 4356
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 205
Składniki
Do miski lub misy robota dać wszystkie składniki oprócz jajka do smarowania rogalików, drożdże pokruszyć. Wyrobić ciasto. Ciasto przełożyć na blat podsypany mąką, podzielić na trzy części, każdą rozwałkować na cienkie koło i podzielić na 8 trójkątów (pokroić jak pizzę). Piekarnik nagrzać do 180-190 stopni. Na każdy trójkąt nałożyć nadzienie (u mnie mus jabłkowy) i zwijać rogaliki od szerszej strony. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, każdy posmarować rozbełtanym jajkiem i piec 20-25 minut. Gotowe rogaliki studzić na kratce, po wystudzeniu można polać lukrem i posypać orzechami. Polecam, bo są szybkie, łatwe i pyszne :-)