Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne rogaliki z ciasta francuskiego z jabłkiem , idealne do popołudniowej kawki , dla niespodziewanych gości lub na inne okazje. Zamiast jabłek możesz dodać dowolnego dżemu , białego sera lub ugotowanego budyniu.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19360
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13084
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1740
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232204
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19360
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13084
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1740
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232204
Składniki
Ciasto francuskie podziel na dowolnej wielkości trójkąty . Jabłka obierz usuń gniazda i pokrój na ósemki . Jajko roztrzep .
Na każdy kawałek ciasta połóż jabłko posyp cukrem i cynamonem i zwiń ciasto tworząc rogalik. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp cukrem.
Piecz w temperaturze 200 st. około 15 minut na złoty kolor.