Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne rogaliki z ciasta francuskiego z jabłkiem , idealne do popołudniowej kawki , dla niespodziewanych gości lub na inne okazje. Zamiast jabłek możesz dodać dowolnego dżemu , białego sera lub ugotowanego budyniu.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113270
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 700
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1227
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 777
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113270
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 700
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 1227
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 777
Składniki
Ciasto francuskie podziel na dowolnej wielkości trójkąty . Jabłka obierz usuń gniazda i pokrój na ósemki . Jajko roztrzep .
Na każdy kawałek ciasta połóż jabłko posyp cukrem i cynamonem i zwiń ciasto tworząc rogalik. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia , posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp cukrem.
Piecz w temperaturze 200 st. około 15 minut na złoty kolor.