Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 45
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2318
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 45
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2318
Składniki
Żółtka połącz z cukrem, kawą rozpuszczalną i mieloną. Ubij na parze
Masło utrzyj, ubijając dodaj żółtka i likier.
Białka ubij ze szczyptą soli. Ubijając wsyp cukier, wlej ocet. Ubijaj,
Blachę wyłóż pergaminem. Rozłóż na nim pianę, zostaw wolne brzegi.
Piecz 10 min (160 st.) z termoobiegiem, zmniejsz temp. do 140 st. i piecz 15 min. Wyłącz i otwórz piec.
Po 5 min wyjmij blachę i ostudź bezę.
Bezę oprósz cukrem pudrem, przykryj pergaminem. Blat odwróć, usuń papier.
Szpatułką rozłóż krem.
Pomagając sobie arkuszem pergaminu zwiń bezę w roladę.
Zaciśnij brzegi, chłodź 3 godziny.
Przed podaniem raz jeszcze oprósz cukrem pudrem. Krój bardzo ostrym nożem.