Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 77
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 393
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1453
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 77
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 393
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1453
Składniki
Żółtka połącz z cukrem, kawą rozpuszczalną i mieloną. Ubij na parze
Masło utrzyj, ubijając dodaj żółtka i likier.
Białka ubij ze szczyptą soli. Ubijając wsyp cukier, wlej ocet. Ubijaj,
Blachę wyłóż pergaminem. Rozłóż na nim pianę, zostaw wolne brzegi.
Piecz 10 min (160 st.) z termoobiegiem, zmniejsz temp. do 140 st. i piecz 15 min. Wyłącz i otwórz piec.
Po 5 min wyjmij blachę i ostudź bezę.
Bezę oprósz cukrem pudrem, przykryj pergaminem. Blat odwróć, usuń papier.
Szpatułką rozłóż krem.
Pomagając sobie arkuszem pergaminu zwiń bezę w roladę.
Zaciśnij brzegi, chłodź 3 godziny.
Przed podaniem raz jeszcze oprósz cukrem pudrem. Krój bardzo ostrym nożem.