Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serdecznie zapraszam na przepis Przepis na dużą blachę z piekarnika
Bitki ze schabu z ziemniakami i surówką to nasz ulubiony obiad z dzieciństwa...
Odsłon: 2337
Proste, błyskawiczne danie z marchewki, kalafiora i brokułu zanurzonych w bes...
Odsłon: 25
Bitki ze schabu z ziemniakami i surówką to nasz ulubiony obiad z dzieciństwa...
Odsłon: 2337
Proste, błyskawiczne danie z marchewki, kalafiora i brokułu zanurzonych w bes...
Odsłon: 25
Składniki
Białka ubijamy na sztywną piane z solą. Cały czas ubijając dostajemy cukier. W momencie połączenia się wyłączyć mikser Dodać pozostałe skladniki- mąki i budyń przesiadam przez sitko. Delikatnie wymieszać do połączenia się składników
Wyłożyć ciasto na przygotowana blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok 15 min w 175 stopniach gora-dol.
W tym czasie przygotować ściereczkę i posypać ją cukrem pudrem Po wyjęciu blachy położyć ciasto na ścierce i oderwać papier do pieczenia. Roladę zawinąć i tak trzymać do ostudzenia. Jak rolada ostygnie, to przygotować krem
330ml śmietanki ubić na sztywno, dodać 2 łyżki cukru pudru. Dodać mascarpone 250g i dokładnie wymieszac- tworząc krem. Można dzień wcześniej przygotować galaretkę i pociąć na paski aby włożyć do środka rolady
Przygotowanym kremem smarujemy roladę. I ja zawijamy. Wierzch smarujemy również kremem i posypujemy ulubiona posypką Przechowujemy cala noc w lodówce.