Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na borówki to czas na wypieki, tym razem pyszna rolada.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2805
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4156
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 173
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2805
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4156
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 173
Składniki
Wykonanie ciasta: Białka jaj ubić na sztywno z cukrem, dodając żółtka, następnie mąkę z proszkiem. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180°C. Gorącą roladę wykładamy na ściereczkę i zwijamy. Wykonanie kremu: Owoce zmiksować lub lekko i rozpuścić w ¼ szklance wody. Śmietanę ubić, dodać cukier, owoce i letnią rozpuszczoną żelatynę. Roladę delikatnie rozwinąć, rozprowadzić równomiernie przygotowany krem i ponownie zwinąć w rulon. Odłożyć w chłodne miejsce.