Ladnie wyglada i wysmienicie smakuje. Mysle ze moze byc jadalna:) ozdoba stolu.
Rolada czekoladowo-wisniowa
Składniki
- jajka, 6 sztuk
- cukier, 1 szklanka i 2 łyzki
- maka, 1 szklanka
- kakao, 1 łyzka
- proszek do pieczenia, 1 łyzeczka
- Śmietana kremówka, 1/2 litra
- smietan fiks, 2 opakowania
- dzem wisniowy, 1 słoiczek
Składniki
- jajka, 6 sztuk
- cukier, 1 szklanka i 2 łyzki
- maka, 1 szklanka
- kakao, 1 łyzka
- proszek do pieczenia, 1 łyzeczka
- Śmietana kremówka, 1/2 litra
- smietan fiks, 2 opakowania
- dzem wisniowy, 1 słoiczek
Etapy przygotowania
jajka w calosci ubic z cukrem az masa bedzie gesta jak kogel-mogel. W osobnym naczyniu przesiac make z proszkiem i kakao i stopniowo i powoli dosypywac do masy jajecznej. Duza forme ( ja uzywam tej ktora byla juz w piekarniku na wyposazeniu) wylozyc papierem do pieczenia i wylac rownomiernie ciasto. Piec w 180 stopniach ok 15 minut tak by ciasto nie wyschlo. Od razu po upieczeniu z ciasta zdjac papier i zwinac tam kak rolade powoli by nie peklo. pozostawic do wystygniecia.
Smietane ubic z 2 lyzkami cukru i smietan fiksem dosyc tepo. Ostudzone ciasto delikatnie rozwinac, posmarowac dzemem i rozlozyc ubita smietame. mala czesc pozostawic do dekoracji.
Rolade delikarnie zwijac tak by nie bylo przestrzeni pomiedzy kremem a cistem..Szprycka do dekoracja przyozdobic wierzch ciasta, schlodzic.
Przepis w Waszym wykonaniu (3)
Komentarze do przepisu (3)
Ostatnio komentowane przepisy
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 21
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7980
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 91
Ostatnio komentowane przepisy
Pomysł na przystawkę do czosnkowego chleba lub dodatek do obiadu lub kolacji....
Odsłon: 21
Niezmiennie od lat, namawiam do pieczenia domowego chleba. Wczoraj upiekłam...
Odsłon: 7980
Przepis na chrupiącą pieczeń wieprzową wraz z dodatkiem drogocennej w witamin...
Odsłon: 91
Składniki
- jajka, 6 sztuk
- cukier, 1 szklanka i 2 łyzki
- maka, 1 szklanka
- kakao, 1 łyzka
- proszek do pieczenia, 1 łyzeczka
- Śmietana kremówka, 1/2 litra
- smietan fiks, 2 opakowania
- dzem wisniowy, 1 słoiczek
jajka w calosci ubic z cukrem az masa bedzie gesta jak kogel-mogel. W osobnym naczyniu przesiac make z proszkiem i kakao i stopniowo i powoli dosypywac do masy jajecznej. Duza forme ( ja uzywam tej ktora byla juz w piekarniku na wyposazeniu) wylozyc papierem do pieczenia i wylac rownomiernie ciasto. Piec w 180 stopniach ok 15 minut tak by ciasto nie wyschlo. Od razu po upieczeniu z ciasta zdjac papier i zwinac tam kak rolade powoli by nie peklo. pozostawic do wystygniecia.
Smietane ubic z 2 lyzkami cukru i smietan fiksem dosyc tepo. Ostudzone ciasto delikatnie rozwinac, posmarowac dzemem i rozlozyc ubita smietame. mala czesc pozostawic do dekoracji.
Rolade delikarnie zwijac tak by nie bylo przestrzeni pomiedzy kremem a cistem..Szprycka do dekoracja przyozdobic wierzch ciasta, schlodzic.
Wygląda bardzo profesjonalnie...:)
super roladka ...
uwielbiam rolady :) ta na pewno będzie w 100% jadalna :D