Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ladnie wyglada i wysmienicie smakuje. Mysle ze moze byc jadalna:) ozdoba stolu.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4126
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11296
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6485
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5469
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13498
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5268
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4126
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11296
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6485
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5469
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13498
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5268
Składniki
jajka w calosci ubic z cukrem az masa bedzie gesta jak kogel-mogel. W osobnym naczyniu przesiac make z proszkiem i kakao i stopniowo i powoli dosypywac do masy jajecznej. Duza forme ( ja uzywam tej ktora byla juz w piekarniku na wyposazeniu) wylozyc papierem do pieczenia i wylac rownomiernie ciasto. Piec w 180 stopniach ok 15 minut tak by ciasto nie wyschlo. Od razu po upieczeniu z ciasta zdjac papier i zwinac tam kak rolade powoli by nie peklo. pozostawic do wystygniecia.
Smietane ubic z 2 lyzkami cukru i smietan fiksem dosyc tepo. Ostudzone ciasto delikatnie rozwinac, posmarowac dzemem i rozlozyc ubita smietame. mala czesc pozostawic do dekoracji.
Rolade delikarnie zwijac tak by nie bylo przestrzeni pomiedzy kremem a cistem..Szprycka do dekoracja przyozdobic wierzch ciasta, schlodzic.