Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1735
Masz ochotę na coś sycącego, aromatycznego i błyskawicznego w przygotowaniu?...
Odsłon: 1735
Składniki
Białka ubić na sztywno następnie dodać żółtka i cukier całość dokładnie połączyć. Następnie dodać olej i całość wymieszać. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać to już delikatnie wymieszać.
Jabłka obrać pokroić na ćwiartki rozłożyć na dużej blaszce posmarowanej i wyłożonej papierem rozłożone jabłka posypujemy cynamonem i bułką tartą. Następnie wylewamy ciasto na jabłka. Pieczemy 30 minut w temp.180.
Po upieczeniu letnie ciasto ściągamy z blaszki zwijamy za pomocą ścierki w rolade. Odkładamy do całkowitego ostygnięcia.