Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3158
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 527
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 147
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3158
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 527
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 147
Składniki
Białka ubić na sztywno następnie dodać żółtka i cukier całość dokładnie połączyć. Następnie dodać olej i całość wymieszać. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać to już delikatnie wymieszać.
Jabłka obrać pokroić na ćwiartki rozłożyć na dużej blaszce posmarowanej i wyłożonej papierem rozłożone jabłka posypujemy cynamonem i bułką tartą. Następnie wylewamy ciasto na jabłka. Pieczemy 30 minut w temp.180.
Po upieczeniu letnie ciasto ściągamy z blaszki zwijamy za pomocą ścierki w rolade. Odkładamy do całkowitego ostygnięcia.