Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Białka ubić na sztywno następnie dodać żółtka i cukier całość dokładnie połączyć. Następnie dodać olej i całość wymieszać. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać to już delikatnie wymieszać.
Jabłka obrać pokroić na ćwiartki rozłożyć na dużej blaszce posmarowanej i wyłożonej papierem rozłożone jabłka posypujemy cynamonem i bułką tartą. Następnie wylewamy ciasto na jabłka. Pieczemy 30 minut w temp.180.
Po upieczeniu letnie ciasto ściągamy z blaszki zwijamy za pomocą ścierki w rolade. Odkładamy do całkowitego ostygnięcia.