Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5547
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 48039
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5547
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 48039
Składniki
Białka ubić na sztywno następnie dodać żółtka i cukier całość dokładnie połączyć. Następnie dodać olej i całość wymieszać. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać to już delikatnie wymieszać.
Jabłka obrać pokroić na ćwiartki rozłożyć na dużej blaszce posmarowanej i wyłożonej papierem rozłożone jabłka posypujemy cynamonem i bułką tartą. Następnie wylewamy ciasto na jabłka. Pieczemy 30 minut w temp.180.
Po upieczeniu letnie ciasto ściągamy z blaszki zwijamy za pomocą ścierki w rolade. Odkładamy do całkowitego ostygnięcia.