Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Białka ubić na sztywno następnie dodać żółtka i cukier całość dokładnie połączyć. Następnie dodać olej i całość wymieszać. Mąki przesiać z proszkiem do pieczenia i dodać to już delikatnie wymieszać.
Jabłka obrać pokroić na ćwiartki rozłożyć na dużej blaszce posmarowanej i wyłożonej papierem rozłożone jabłka posypujemy cynamonem i bułką tartą. Następnie wylewamy ciasto na jabłka. Pieczemy 30 minut w temp.180.
Po upieczeniu letnie ciasto ściągamy z blaszki zwijamy za pomocą ścierki w rolade. Odkładamy do całkowitego ostygnięcia.