Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada kinder pingui bardzo mocno smakiem przypomina znane batoniki o tej samej nazwie. Na dodatek pięknie prezentuję się na stole i będzie hitem nie jednej rodzinnej imprezki. Tak przygotowana rolada kinder pingui zachwyci każdego fana słodkich i śmietankowych wypieków.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10880
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4855
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 975
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9332
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1386
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10880
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4855
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 975
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9332
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1386
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Do żółtek dodajemy proszek budyniowy i kakao. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Następnie do misy miksera wlewamy białka i ubijamy na sztywną pianę. Gdy już piana będzie sztywna dodajemy cukier i miksujemy do momentu rozpuszczenia się cukru. Do piany dodajemy masę kakaową i delikatnie mieszamy aż składniki się ładnie połączą. Przygotowane ciasto wykładamy na blaszkę 40×40 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut od momentu nagrzania się piekarnika do 180 stopni. Upieczone ciasto lekko studzimy. Delikatnie ściągamy papier do pieczenia. Nie ma potrzeby zwijania ciasta. Biszkopt bez problemu się zroluje bez pęknięć. Mleczną czekoladę 100 g rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Polewamy nią biszkopt i delikatnie smarujemy. Następnie przygotowujemy masę. Do misy miksera wlewamy śmietankę 30 % ubijamy chwilkę, następnie dodajemy dwie łyżki cukru pudru i serek mascarpone. Całość miksujemy na małych obrotach do uzyskania gęstej masy. Przygotowaną masę nakładamy na ciasto i delikatnie smarujemy biszkopt. Zwijamy rulon. Mleczną czekoladę 150 g rozpuszczamy w mikrofali lub w kąpieli wodnej i polewamy roladę, Dodatkowo posypujemy wiórkami kokosowymi. Chłodzimy minimum godzinę w lodówce.