Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada kokosowa bez pieczenia to pyszny smakołyk idealny na deser, który szczególnie polecam wielbicielom kokosu. Jest to nieskomplikowana w przygotowaniu propozycja dla wszystkich amatorów słodkości. Świetnie smakuje w towarzystwie popołudniowej kawy.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2121
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 375
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 796
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17264
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2121
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 375
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 796
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17264
Składniki
W misce umieszczamy miękkie masło, wsypujemy cukier puder i wszystko miksujemy na puszystą masę. Do maślanej masy wlewamy sok z cytryny, wsypujemy wiórki kokosowe i całość łączymy mikserem. Tak przygotowaną masę kokosową wstawiamy do lodówki na pół godziny.
Herbatniki miksujemy w malakserze lub za pomocą wałka do uzyskania konsystencji bułki tartej. Pokruszone herbatniki wsypujemy do miski, dodajemy cukier puder oraz kakao, wlewamy mleko i wszystko dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy ( masa powinna być gęsta ).
Na arkusz papieru do pieczenia wykładamy masę kakaową, przykrywamy drugim arkuszem papieru do pieczenia i rozwałkowujemy na prostokątny lub kwadratowy placek. Na masie kakaowej równomiernie rozprowadzamy masę kokosową zostawiając z każdej strony margines brzegu około 2 cm. Za pomocą papieru do pieczenia formujemy roladę. Roladę zawijamy w papier do pieczenia i wkładamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Przed podaniem kroimy w plastry.