Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto biszkoptowe o smaku kakaowym, a w środku mleczny krem na bazie mleka skondensowanego i mleka w proszku.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10460
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6034
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5324
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12889
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4629
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10460
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6034
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5324
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12889
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4629
Składniki
KREM: Masło ucieramy z cukrem pudrem na puch. Ciągle ucierając cienkim strumieniem wlewamy mleko. Następnie wsypujemy mleko w proszku i miód. Ubijamy do momentu uzyskania kremowej konsystencji. Krem odstawiamy do lodówki na noc. Krem ponownie ubijamy po wyciągnięciu z lodówki, tak by nabrał konsystencji bitej śmietany.
CIASTO: Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Żółtka ucieramy z miodem, rumem i kakao. Białka ubijamy na sztywną pianę, którą usztywniamy cukrem. Silikonową łopatką delikatnie mieszamy pianę z masą żółtkową. Pianę posypujemy przesianą mąką i delikatnie wszystko mieszamy. Ciasto równomiernie rozprowadzamy na papierze. Pieczemy na środkowym poziomie piekarnika około 10 minut Gorący biszkopt wykładamy na ściereczkę lub papierowe ręczniki posypane kakao, delikatnie zdejmujemy papier do pieczenia i zwijamy w roladę. Przestudzone ciasto smarujemy obficie przygotowaną masą mleczną. Delikatnie zwijamy i odstawiamy w chłodne miejsce do zastygnięcia. Tak przygotowana rolada najlepiej smakuje na 2 dzień, gdy krem dobrze stężeje.