Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada na zimno"
Polecam.
Odsłon: 155
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 179
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 401
Polecam.
Odsłon: 155
To chyba najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe z serem. Można je...
Odsłon: 179
Przepis dnia
Kotlety jajeczne to smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych i pom...
Odsłon: 401
Składniki
Czereśnie umyć, osuszyć, dokładnie wydrylować. Porzeczki przebrać, umyć i starannie osuszyć, maczać w białku, usunąć nadmiar i posypywać cukrem, odłożyć do dekoracji.
Galaretki rozpuścić w 1 litrze wody, dodać czereśnie i schłodzić. Podłużną foremkę wyłożyć folią spożywczą. Tężejącą galaretkę z czereśniami wylać do foremki i wstawić na minimum godzinę do lodówki. Dekorować porzeczkami w cukrze.
ok. 120 minut
Przed podaniem każdą porcję rolady czereśniowej warto ozdobić łyżką słodkiej śmietanki ubitej na sztywno z cukrem waniliowym.Źródło: Twoje Imperium