Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada na zimno"
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 45
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5685
Polecam.
Odsłon: 1111
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 158
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 494
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 45
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5685
Polecam.
Odsłon: 1111
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 158
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 494
Składniki
Czereśnie umyć, osuszyć, dokładnie wydrylować. Porzeczki przebrać, umyć i starannie osuszyć, maczać w białku, usunąć nadmiar i posypywać cukrem, odłożyć do dekoracji.
Galaretki rozpuścić w 1 litrze wody, dodać czereśnie i schłodzić. Podłużną foremkę wyłożyć folią spożywczą. Tężejącą galaretkę z czereśniami wylać do foremki i wstawić na minimum godzinę do lodówki. Dekorować porzeczkami w cukrze.
ok. 120 minut
Przed podaniem każdą porcję rolady czereśniowej warto ozdobić łyżką słodkiej śmietanki ubitej na sztywno z cukrem waniliowym.Źródło: Twoje Imperium