Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z przepisu "jagody114" ale delikatnie zmodyfikowane w składnikach...
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 15
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 22
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 656
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 104
Polewa na piernik zawsze świetnie dopełnia smak korzennego ciasta. Gładka, kr...
Odsłon: 15
Ostatnio w gotowaniu idę na łatwiznę i szukam sposobów na to, jak szybko przy...
Odsłon: 22
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 656
Idealna na różne imprezy, święta czy kolację.
Odsłon: 104
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier i żółtka.Następnie delikatnie połączyć z mąką i proszkiem do pieczenia.Blachę z piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia,na papier wyłożyć jabłka (ja miałam litrowy słoik),a na jabłka wylać ciasto.Wstawić do gorącego piekarnika (180) i piec 35 min. Po upieczeniu przełożyć ciasto odwrotnie na ściereczkę i zwinąć,kiedy jeszcze jest ciepłe.Posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO