Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z kaszy manny jest pyszny i efektownie wygląda.
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1156
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 299
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 248
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 1156
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 299
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 248
Składniki
Do garnka wsypać umyte borówki, wlać 1/3 szklanki wody, rozgotować. Do gorących wsypać galaretkę, dokładnie wymieszać, dosłodzić według uznania. Odłożyć do stężenia
W drugim naczyniu zagotować mleko z masłem, cukrem, cukrem waniliowym, wsypać kaszę mannę i ciągle mieszając gotować przez 7-8 minut. Zdjąć z ognia, przestudzić. Chłodną kaszę wyłożyć na wafel ułożony na papierze, wyrównać, ostudzić.
Na zimną kaszę wyłożyć krzepnący mus i zwinąć jak roladę. Mocno zawinąć w papier lub folię, odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia
Kroić po całkowitym stężeniu.