Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z kaszy manny jest pyszny i efektownie wygląda.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10631
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4784
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 875
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9045
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1335
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10631
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4784
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 875
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9045
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1335
Składniki
Do garnka wsypać umyte borówki, wlać 1/3 szklanki wody, rozgotować. Do gorących wsypać galaretkę, dokładnie wymieszać, dosłodzić według uznania. Odłożyć do stężenia
W drugim naczyniu zagotować mleko z masłem, cukrem, cukrem waniliowym, wsypać kaszę mannę i ciągle mieszając gotować przez 7-8 minut. Zdjąć z ognia, przestudzić. Chłodną kaszę wyłożyć na wafel ułożony na papierze, wyrównać, ostudzić.
Na zimną kaszę wyłożyć krzepnący mus i zwinąć jak roladę. Mocno zawinąć w papier lub folię, odłożyć do lodówki do całkowitego stężenia
Kroić po całkowitym stężeniu.