Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PUSZYSTY BISZKOPT I DELIKATNY KREM POPROSTU JEST SUPER ...........
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44599
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181960
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 184
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44599
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181960
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 184
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę i dodać mąkę i lekko wymieszać.Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lekko natłuszczonym.Piekarnik nagrzać do 200 st piec około 10 min pilnować żeby się za bardzo nie spiekło.Jeszcze ciepłe ciasto przełożyć na wilgotną ściereczkę i odrywamy papier . Zwinąć ciasto w roladę razem ze ściereczką .
Na krem połowę mleka zagotować z cukrem a w drugiej dobrze rozmieszać budyń ,żółtka i migdały ,wlać to do gotującego się mleka i gotowac na małym ogniu do zgęstnienia masy .
Ostygnięty budyń ucieramy z masłem i jogurtem natyralnym .Kiwi obieramy i kroimy w paski ,biały środek gdy jest twardy to lepiej odkroić.
Smarujemy roladę kremem i na brzegu ukladamy paski kiwi .Zwijamy całość i polewamy polewą .