Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PUSZYSTY BISZKOPT I DELIKATNY KREM POPROSTU JEST SUPER ...........
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 439
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2268
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1011
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 439
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2268
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1011
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę i dodać mąkę i lekko wymieszać.Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lekko natłuszczonym.Piekarnik nagrzać do 200 st piec około 10 min pilnować żeby się za bardzo nie spiekło.Jeszcze ciepłe ciasto przełożyć na wilgotną ściereczkę i odrywamy papier . Zwinąć ciasto w roladę razem ze ściereczką .
Na krem połowę mleka zagotować z cukrem a w drugiej dobrze rozmieszać budyń ,żółtka i migdały ,wlać to do gotującego się mleka i gotowac na małym ogniu do zgęstnienia masy .
Ostygnięty budyń ucieramy z masłem i jogurtem natyralnym .Kiwi obieramy i kroimy w paski ,biały środek gdy jest twardy to lepiej odkroić.
Smarujemy roladę kremem i na brzegu ukladamy paski kiwi .Zwijamy całość i polewamy polewą .