Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada z melonem i arbuzem"
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 788
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4498
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 97
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 788
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 32
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4498
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 97
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem. Połącz z żółtkami. Mąkę przesiej z proszkiem. Porcjami wsypuj do masy jajecznej i delikatnie ją mieszaj. Ciasto rozsmaruj na spodzie blachy wyłożonej pergaminem. Piecz 15 minut w temp. 175 st. Biszkopt przełóż na ściereczkę. Usuń papier, a ciasto wraz ze ściereczką zwiń. Odłóż do wystudzenia.
Miąższ melona oraz arbuza potnij w kostkę lub powycinaj z niego kuleczki. Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody, a kiedy spęcznieje, rozpuść ją. Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Wymieszaj z jogurtem i sokiem.
Biszkopt rozwiń. Posmaruj tężejącym kremem. Rozłóż kawałeczki owoców. Ponownie zwiń. Schładzaj 3 godziny. Roladę udekoruj np. rozetkami bitej śmietany oraz kawałeczkami arbuza i miętą.Źródło: Tina