Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4787
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12978
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5751
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7309
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4787
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12978
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5751
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7309
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę,dodać cukier następnie żółtka,potem proszek i stopniowo przesianą mąkę.Ciasto wylać równomiernie na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia.Wstawić do gorącego piekarnika (200) i piec 20 min.Po upieczeniu uchylić piekarnik i poczekać,aż biszkopt trochę przestygnie.Ciepłe ciasto wyjąć na wilgotną ściereczkę i zwinąć w rulon...Biszkopt musi "zapamiętać" swoją formę ;-)
Schłodzoną kremówkę ubijać mikserem 5-8 min,aż będzie pulchna i zwiększy swoją objętość.Następnie wlać przygotowaną wcześniej,tężejącą galaretkę.Zmiksować energicznie na jednolitą masę.
Biszkopt rozwinąć,wyłożyć "piankę" ,ułożyć pokrojone truskawki i zwinąć w roladę.Końce zawinąć folią aluminiową i wstawić na noc do lodówki.Następnego dnia posypać cukrem pudrem.
SMACZNEGO