Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto o romantycznej nazwie, bardzo soczyste z dodatkiem mandarynek. Polecam w szczególności na wieczór Walentynkowy.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 52
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 81
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5940
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka i mąkę.Biszkopt pieczemy na dużej blasze ok. 30 min. w tem. 180st.C. Po wystygnięciu nasączyć ponczem.
Obrane i pokrojone na małe cząski mandarynki /powinny być słodkie i bez pestek/ układamy na biszkopcie.
Budynie gotujemy na soku pomarańczowym i gorący delikatnie wykładamy na mandarynki.
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i śmietan-fix i wykładamy na wystudzony budyń.
Na wierzchu ciasta układamy na przemian herbatniki, tworząc szachownicę.
Wyśmienite ciasto, w z wyśmienitą kawką i oczywiście w wyśmienitym towarzystwie to idealne połączenie. SMACZNEGO!