Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto o romantycznej nazwie, bardzo soczyste z dodatkiem mandarynek. Polecam w szczególności na wieczór Walentynkowy.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7268
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2729
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20254
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 592
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7268
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2729
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20254
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 592
Składniki
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka i mąkę.Biszkopt pieczemy na dużej blasze ok. 30 min. w tem. 180st.C. Po wystygnięciu nasączyć ponczem.
Obrane i pokrojone na małe cząski mandarynki /powinny być słodkie i bez pestek/ układamy na biszkopcie.
Budynie gotujemy na soku pomarańczowym i gorący delikatnie wykładamy na mandarynki.
Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i śmietan-fix i wykładamy na wystudzony budyń.
Na wierzchu ciasta układamy na przemian herbatniki, tworząc szachownicę.
Wyśmienite ciasto, w z wyśmienitą kawką i oczywiście w wyśmienitym towarzystwie to idealne połączenie. SMACZNEGO!