Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pamiętacie te ciasteczka?? dawno ich nie robiłam . Dziś przypadkiem wpadła mi w ręce foremka i postanowiłam usmażyć parę ciasteczek. Przepis niezawodny z karteczki która była dołączona do foremki. Z podanych proporcji wychodzi około 40 ciasteczek...
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 247
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 129
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 636
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 247
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 129
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 636
Składniki
wszystkie składniki wsypujemy do garnka i dokładnie mieszamy. W rondelku bądź na patelni rozgrzewamy tłuszcz.
Foremkę wkładamy na chwilkę do gorącego tłuszczu. Rozgrzaną foremkę osączmy i zanurzamy w cieście na około 5 sekund, ale tylko do górnej krawędzi..inaczej trudno nam będzie "zdjąć" ciastko. Następnie foremkę z zanurzamy w tłuszczu i lekkim ruchem unosimy, ciastko powinno spaść ale czasem trzeba sobie pomóc widelcem, lub patyczkiem od szaszłyków (sprawdza się rewelacyjnie). Foremkę zostawiamy w patelni aby się dogrzała i powtarzamy czynność, aż upieczemy wszystko.
Ciasteczka wykładamy na ręcznik papierowy żeby osączyć z tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem...