Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pamiętacie te ciasteczka?? dawno ich nie robiłam . Dziś przypadkiem wpadła mi w ręce foremka i postanowiłam usmażyć parę ciasteczek. Przepis niezawodny z karteczki która była dołączona do foremki. Z podanych proporcji wychodzi około 40 ciasteczek...
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 215
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 219
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1321
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 656
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 215
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 219
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1321
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 656
Składniki
wszystkie składniki wsypujemy do garnka i dokładnie mieszamy. W rondelku bądź na patelni rozgrzewamy tłuszcz.
Foremkę wkładamy na chwilkę do gorącego tłuszczu. Rozgrzaną foremkę osączmy i zanurzamy w cieście na około 5 sekund, ale tylko do górnej krawędzi..inaczej trudno nam będzie "zdjąć" ciastko. Następnie foremkę z zanurzamy w tłuszczu i lekkim ruchem unosimy, ciastko powinno spaść ale czasem trzeba sobie pomóc widelcem, lub patyczkiem od szaszłyków (sprawdza się rewelacyjnie). Foremkę zostawiamy w patelni aby się dogrzała i powtarzamy czynność, aż upieczemy wszystko.
Ciasteczka wykładamy na ręcznik papierowy żeby osączyć z tłuszczu. Posypujemy cukrem pudrem...