Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rożki francuskie są smacznym, chrupiącym łakociem i robi się bardzo szybko, Są świetnym poczestunkiem dla niespodziewanych gości. Spróbujcie!
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 135
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 689
Prosty w przygotowaniu, puszysty i smaczny sernik. Sernik przygotowany na spo...
Odsłon: 135
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 689
Składniki
Jabłka obrać i pokroić na nieduże kawałki. Wymieszać z pozostałymi składnikami.
Ciasto francuskie lekko rozmrożone rozwinąć i podzielić na 6 kwadratów.. Na każdy nałożyć przygotowane jabłuszka i złożyć na trójk ąty. Dokładnie zlepić.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do lekko nagrzanego piekarnika.Piec w tem.220st.C ok.15-20 minuy, aż sie zrumienią. Wyjąć i posypać cukrem pudrem.
UWAGA: ciasto można pokroić na 12 mniejszych kawałków , nałożyć jabłuszka i łączyć ze sobą 4 rogi. Wychodzą bardzo ładne "dziurawe" kwadraciki. SMACZNEGO!