Rożki francuskie są smacznym, chrupiącym łakociem i robi się bardzo szybko, Są świetnym poczestunkiem dla niespodziewanych gości. Spróbujcie!
ROŻKI FRANCUSKIE Z JABŁUSZKAMI
Składniki
- gotowe ciasto francuskie, 1 opakowanie
- Jabłka średniej wielkości, 4 szt.
- cukier waniliowy, ok.1 paczki
- cukier, ok.2 łyzeczki
- Rum, 2 łyżki
Składniki
- gotowe ciasto francuskie, 1 opakowanie
- Jabłka średniej wielkości, 4 szt.
- cukier waniliowy, ok.1 paczki
- cukier, ok.2 łyzeczki
- Rum, 2 łyżki

Etapy przygotowania
Jabłka obrać i pokroić na nieduże kawałki. Wymieszać z pozostałymi składnikami.
Ciasto francuskie lekko rozmrożone rozwinąć i podzielić na 6 kwadratów.. Na każdy nałożyć przygotowane jabłuszka i złożyć na trójk ąty. Dokładnie zlepić.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do lekko nagrzanego piekarnika.Piec w tem.220st.C ok.15-20 minuy, aż sie zrumienią. Wyjąć i posypać cukrem pudrem.
UWAGA: ciasto można pokroić na 12 mniejszych kawałków , nałożyć jabłuszka i łączyć ze sobą 4 rogi. Wychodzą bardzo ładne "dziurawe" kwadraciki. SMACZNEGO!
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Nabiał
- Ser
- Kurczak
- Placki
- Rolady
- Szynki
- Dla zdrowia
Odsłon: 110

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 397

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 167
Ostatnio komentowane przepisy

Szybka i smaczna przekąska idealna na każdą imprezę.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Grill
- Walentynki
- Komunia
- Do pracy
- Polska
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Nabiał
- Ser
- Kurczak
- Placki
- Rolady
- Szynki
- Dla zdrowia
Odsłon: 110

Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 397

Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 167



Składniki
- gotowe ciasto francuskie, 1 opakowanie
- Jabłka średniej wielkości, 4 szt.
- cukier waniliowy, ok.1 paczki
- cukier, ok.2 łyzeczki
- Rum, 2 łyżki
Jabłka obrać i pokroić na nieduże kawałki. Wymieszać z pozostałymi składnikami.
Ciasto francuskie lekko rozmrożone rozwinąć i podzielić na 6 kwadratów.. Na każdy nałożyć przygotowane jabłuszka i złożyć na trójk ąty. Dokładnie zlepić.
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do lekko nagrzanego piekarnika.Piec w tem.220st.C ok.15-20 minuy, aż sie zrumienią. Wyjąć i posypać cukrem pudrem.
UWAGA: ciasto można pokroić na 12 mniejszych kawałków , nałożyć jabłuszka i łączyć ze sobą 4 rogi. Wychodzą bardzo ładne "dziurawe" kwadraciki. SMACZNEGO!