Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
..rożki są przepyszne zdecydowanie do powtórzenia. Mleko w proszku i wodę można zamienić na szklankę mleka ale wtedy należny użyć trochę więcej cukru. Polewę zrobiłam z połowy porcji i było wystarczająco...
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 556
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 211
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 3918
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 556
Buraczki marynowane to znakomity przetwór, który składa się z buraków podłużn...
Odsłon: 211
Delikatne mięso z polędwiczki otulone aksamitnym sosem smakuje wybornie.
Odsłon: 3918
Składniki
wodę rozrobić z mlekiem w proszku - zagotować ale nie do wrzenia; dodać cukier, cukier waniliowy, kaszę mannę, mąkę kukurydzianą (lub ziemniaczaną). Mieszać do zgęstnienia, najlepiej jeśli masa jest bardzo gęsta, o wiele gęstsza od budyniu. Ja zrobiłam taką, że aż łyżka stanęła ...;):) Zdjąć z ognia, dodać 2 kostki serka kiri. Wymieszać dokładnie i wystudzić.
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty 10 cm x 10cm nałożyć nadzienie i dokładnie skleić, układać na blasze wyłożoną papierem do pieczenia. Można posmarować mlekiem lub żółtkiem jajka ale nie koniecznie (ja nie smarowałam). Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w 200st. aż rożki urosną i nabiorą rumianego koloru. Wyjąć i wystudzić.
Polewa: wodę, cukier i sok z cytryny zagotowujemy, mieszamy aż troszkę zgęstnieje. Rożki po wyjęciu z piekarnika skrapiamy polewą; delikatnie bo mogą się rozpłynąć jak będzie za dużo.