Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto mieć w pogotowiu ciasto francuskie - nigdy nie wiadomo kiedy najdzie nas ochota na szybką, słodką przekąskę:). Ta jest do zrobienia w kilka chwil, później pozostaje nam tylko czekanie aż rożki się upieką. Nie są przesadnie słodkie, ale zaspokajają apetyty na słodycze. Z podanej porcji wyjdzie nam 6 dużych rożków.
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 280
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7476
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 8635
Połączenie różnorodnych warzyw , makaronu sprawia, że sałatka jest pożywna i...
Odsłon: 280
Wspaniały sernik i mimo że jest w nim masa krówkowa, wcale nie jest za słodki...
Odsłon: 7476
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 8635
Składniki
Jabłka kroimy w drobną kostkę, mieszamy z masą krówkową.
Ciasto francuskie kroimy na 6 dużych kwadratów. Na środek każdego kładziemy przygotowane wcześniej nadzienie. Składamy za przeciwległe rogi kwadratów tak by powstały trójkąty. Każdy z rożków nacinamy nożykiem. Smarujemy rozbełtanym jajkiem.
Pieczemy w temperaturze 220 stopni do zarumienienia.