Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto mieć w pogotowiu ciasto francuskie - nigdy nie wiadomo kiedy najdzie nas ochota na szybką, słodką przekąskę:). Ta jest do zrobienia w kilka chwil, później pozostaje nam tylko czekanie aż rożki się upieką. Nie są przesadnie słodkie, ale zaspokajają apetyty na słodycze. Z podanej porcji wyjdzie nam 6 dużych rożków.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 69
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 112
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 66
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 161
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 43
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 69
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 112
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 66
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 161
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 43
Składniki
Jabłka kroimy w drobną kostkę, mieszamy z masą krówkową.
Ciasto francuskie kroimy na 6 dużych kwadratów. Na środek każdego kładziemy przygotowane wcześniej nadzienie. Składamy za przeciwległe rogi kwadratów tak by powstały trójkąty. Każdy z rożków nacinamy nożykiem. Smarujemy rozbełtanym jajkiem.
Pieczemy w temperaturze 220 stopni do zarumienienia.