Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warto mieć w pogotowiu ciasto francuskie - nigdy nie wiadomo kiedy najdzie nas ochota na szybką, słodką przekąskę:). Ta jest do zrobienia w kilka chwil, później pozostaje nam tylko czekanie aż rożki się upieką. Nie są przesadnie słodkie, ale zaspokajają apetyty na słodycze. Z podanej porcji wyjdzie nam 6 dużych rożków.
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 67
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 67
Składniki
Jabłka kroimy w drobną kostkę, mieszamy z masą krówkową.
Ciasto francuskie kroimy na 6 dużych kwadratów. Na środek każdego kładziemy przygotowane wcześniej nadzienie. Składamy za przeciwległe rogi kwadratów tak by powstały trójkąty. Każdy z rożków nacinamy nożykiem. Smarujemy rozbełtanym jajkiem.
Pieczemy w temperaturze 220 stopni do zarumienienia.