Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopcik o ładnym kolorze,lekki jak puszek.Można jeść sam lub wykorzystać do przekładania np do tortu.
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 838
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7751
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 134
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 139
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 838
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7751
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 134
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 139
Składniki
Kisiele i budynie przesiać razem i połączyć z proszkiem do pieczenia oraz cukrem waniliowym. Żółtka oddzielić od białek,rozmieszać widelcem a białka ubić na sztywną pianę dodając po łyżce cukru. Ubitą pianę połączyć delikatnie ale dokładnie z wymieszanymi żółtkami oraz z suchymi składnikami. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy (u mnie 26 cm) i piec w temp.180 st ok 30 min.do tzw.suchego patyczka. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.