Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopcik o ładnym kolorze,lekki jak puszek.Można jeść sam lub wykorzystać do przekładania np do tortu.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8375
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2909
Polecam.
Odsłon: 1620
Polecam.
Odsłon: 472
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8375
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2909
Polecam.
Odsłon: 1620
Polecam.
Odsłon: 472
Składniki
Kisiele i budynie przesiać razem i połączyć z proszkiem do pieczenia oraz cukrem waniliowym. Żółtka oddzielić od białek,rozmieszać widelcem a białka ubić na sztywną pianę dodając po łyżce cukru. Ubitą pianę połączyć delikatnie ale dokładnie z wymieszanymi żółtkami oraz z suchymi składnikami. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy (u mnie 26 cm) i piec w temp.180 st ok 30 min.do tzw.suchego patyczka. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.