Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biszkopcik o ładnym kolorze,lekki jak puszek.Można jeść sam lub wykorzystać do przekładania np do tortu.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 488
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 72
Polecam.
Odsłon: 596
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 883
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 277
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 488
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 72
Polecam.
Odsłon: 596
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 883
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 277
Składniki
Kisiele i budynie przesiać razem i połączyć z proszkiem do pieczenia oraz cukrem waniliowym. Żółtka oddzielić od białek,rozmieszać widelcem a białka ubić na sztywną pianę dodając po łyżce cukru. Ubitą pianę połączyć delikatnie ale dokładnie z wymieszanymi żółtkami oraz z suchymi składnikami. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy (u mnie 26 cm) i piec w temp.180 st ok 30 min.do tzw.suchego patyczka. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.