Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten placek zawsze się udaje i smakuje wybornie.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2221
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1314
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 487
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3484
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1109
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2221
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1314
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 487
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3484
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1109
Składniki
Wykonanie placka: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. ¼ ciasta wstawić do zamrażarki. Pozostałe ciasto przenieść do przygotowanej formy. Ułożyć na cieście starte jabłka wymieszane z cukrem i cynamonem (w razie potrzeby odcisnąć powstały sok) . Ubić na sztywno białka z cukrem, połączyć delikatnie z kisielami i rozpuszczona margaryną i sodą i wyłożyć na jabłka w formie. Zamrożone ciasto zetrzeć bezpośrednio na pianę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do180 stopni i piec około 50 minut.