Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś smacznego i efektownego na Tłusty Czwartek.
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 195
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 44
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 895
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 1693
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 195
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 44
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 47
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 895
Czekolada dubajska to rewelacyjne połączenie Waszej ulubionej czekolady i pys...
Odsłon: 1693
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto połączyć ze sobą i wyrobić na gładką, elastyczną masę. Rozwałkować cienko i wykroić krążki o 3 średnicach. Ja wykrajałam szklanką, kieliszkiem do wina i kieliszkiem do wódki.
Krążki ponacinać w pięciu, sześciu miejscach i układać jeden na drugi zaczynając od największego. Środek dużego i średniego krążka smarujemy białkiem, żeby się skleiły. Na wierzchu każdej różyczki robimy wgłębienie, w które po usmażeniu włożymy nadzienie.
Smażymy w głębokim tłuszczu, wkładając różyczki wierzchem do dołu. Po kilku minutach odwracamy i dalej smażymy, aż będą rumiane.
Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy. Ja dekorowałam wisienkami z dżemu, ale każdy może udekorować w/g własnego uznania. SMACZNEGO! P.s. Mnie wyszło z tej porcji 28 sztuk.