Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sentymentalny powrót w lata dzieciństwa ,każde dziecko lubi rurki z kremem.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 528
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16791
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 515
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 528
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16791
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 515
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę dodać cukier waniliowy i masło posiekać ,dodać śmietanę zagnieść ciasto .Schłodzić 2 godz.
Foremki na rurki posmarować tłuszczem.Ciasto wałkować porcjami,kroić paski 2 cm szerokości i 5 mm grubości.Owinąć foremki do rurek.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni , piec 25 min lub do lekkiego zrumienienia.Jeszcze gorące zdjąć z foremek.
Krem przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.Szprycę do dekoracji napełnić kremem a następnie wypełnić nim rurki.Porcja ciasta starcza na 25 rurek.Smacznego!!!