Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 980
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1058
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2109
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 980
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1058
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2109
Składniki
drożdże rozpuści w smietanie wraz z sola i cukrem pudrem. Na stolnice przesia mąke, dodac proszek, żółtka, jajko, ocet, margarynę oraz miksturę drożdżową i zarobic ciasto.Rozwałkowac ( grubośc ciasta mniej wiecej jak na pierogi). Ciasto pociąc na ok 2 cm paski i każdy z nich nawinąc na szklana rurkę. Włożyc do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec az sie zrumienią
z litra mleka odlac 3/4 szklani a resztę zagotowac z cukrem i cukrem waniliowym. W odlanej części rozbełtac obie mąki i żółtka i wla na gotujące się mleko, zagotowac
Wystudzone rurki nadziewac kremem za pomocą szprycy a po wierzchu posypac cukrem pudrem