Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są bardzo pyszne , warte wypróbowania ... polecam
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1916
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 1916
Składniki
Ciasto wyk: Połaczyc składniki i wyrobić ciasto tak żeby było bardzo mięciutkie , rozwałkowac bardzo cienko i pokroic w paski mniej więcej na szerokośc ok 2,5 do 3 cm , i nawijac na foremki , piec w piekarniku 180 stopni przez 20 min na lekko złoty kolor. Z tej porcji skł wychodzi ok 40 sztuk
Krem :żółtka , mąkę i cukier waniliowy utrzec razem , dodac troszkę mleka żeby łatwiej sie połaczyły składniki . Mleko zagotowac , dodawac utarte żółtka , delikatnie mieszac aż zrobi się krem ,zdjąc z ognia , lekko przestygniętym kremem wypełnić rurki .
Smacznego