Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są bardzo pyszne , warte wypróbowania ... polecam
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12870
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1331
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39509
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12870
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1331
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39509
Składniki
Ciasto wyk: Połaczyc składniki i wyrobić ciasto tak żeby było bardzo mięciutkie , rozwałkowac bardzo cienko i pokroic w paski mniej więcej na szerokośc ok 2,5 do 3 cm , i nawijac na foremki , piec w piekarniku 180 stopni przez 20 min na lekko złoty kolor. Z tej porcji skł wychodzi ok 40 sztuk
Krem :żółtka , mąkę i cukier waniliowy utrzec razem , dodac troszkę mleka żeby łatwiej sie połaczyły składniki . Mleko zagotowac , dodawac utarte żółtka , delikatnie mieszac aż zrobi się krem ,zdjąc z ognia , lekko przestygniętym kremem wypełnić rurki .
Smacznego