Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są bardzo pyszne , warte wypróbowania ... polecam
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 2390
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 75
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 386
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 922
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 2390
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 75
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 386
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 922
Składniki
Ciasto wyk: Połaczyc składniki i wyrobić ciasto tak żeby było bardzo mięciutkie , rozwałkowac bardzo cienko i pokroic w paski mniej więcej na szerokośc ok 2,5 do 3 cm , i nawijac na foremki , piec w piekarniku 180 stopni przez 20 min na lekko złoty kolor. Z tej porcji skł wychodzi ok 40 sztuk
Krem :żółtka , mąkę i cukier waniliowy utrzec razem , dodac troszkę mleka żeby łatwiej sie połaczyły składniki . Mleko zagotowac , dodawac utarte żółtka , delikatnie mieszac aż zrobi się krem ,zdjąc z ognia , lekko przestygniętym kremem wypełnić rurki .
Smacznego