Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są bardzo pyszne , warte wypróbowania ... polecam
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 479
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2783
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14504
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 479
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2783
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1667
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14504
Składniki
Ciasto wyk: Połaczyc składniki i wyrobić ciasto tak żeby było bardzo mięciutkie , rozwałkowac bardzo cienko i pokroic w paski mniej więcej na szerokośc ok 2,5 do 3 cm , i nawijac na foremki , piec w piekarniku 180 stopni przez 20 min na lekko złoty kolor. Z tej porcji skł wychodzi ok 40 sztuk
Krem :żółtka , mąkę i cukier waniliowy utrzec razem , dodac troszkę mleka żeby łatwiej sie połaczyły składniki . Mleko zagotowac , dodawac utarte żółtka , delikatnie mieszac aż zrobi się krem ,zdjąc z ognia , lekko przestygniętym kremem wypełnić rurki .
Smacznego