Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 2396
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 76
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 417
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 922
A oto mój prosty , niezawodny przepis na smaczne udka, które piekę w piekarni...
Odsłon: 2396
Dzisiaj sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z borówką amerykańską i galar...
Odsłon: 76
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 417
Minestrone to rodzaj zupy pomidorowej rodem z Włoch. W różnych regionach możn...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Blaty ciasta miodowego przekładane gotowaną masą z twarogu i pastą pistacjową...
Odsłon: 922
Składniki
Mąkę mieszamy z margaryną, dodajemy drożdże roztarte z pół łyżeczką soli i śmietanę. Wyrabiamy ciasto.
Gotowe ciasto cienko wałkujemy i kroimy w paski o szerokości ok. 2 cm. Nakładamy na foremki rurkowe i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni przez około 15-20 minut.
W celu wykonania masy z pół litra mleka odlewamy pół szklanki i mieszamy z mąką, budyniem i 2 żółtkami. Resztę mleka gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy mleko wymieszane z mąką i tak gotujemy przez ok 3 minuty. Po ugotowaniu dodajemy po łyżce roztartego wcześniej mikserem masła i mieszamy.
Gotowe i ostudzone rurki wypełniamy kremem. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem, lukrem lub polewą czekoladową.