Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rurki z czekoladowym kremem. Idealne na dziecięce imprezy. Ozdobione kolorowymi, czekoladowymi cukierkami. Cieszą oko i podniebienie.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 265
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 198
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 47
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 54
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 265
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 198
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 47
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 54
Składniki
Wykonanie ciasta:Mąkę, masło i śmietanę szybko wyrobić i owinąć folią. Wstawić do lodówki na minimum 2 godziny. Ja czasami ciasto zagniatam dzień wcześniej. Całość ciasta podzielić na dwie części. Każdą z nich rozwałkować na duży kwadratowy placek o grubości ok 3mm. Wyciąć radełkiem długie paski, które nawijamy na metalowe rurki. Wierzch ciasta smarujemy białkiem i posypujemy niewielką ilością cukru. Piec w temp 180oC przez ok 15-20 minut do momentu zezłocena.
Krem: W 100 ml mleka wymieszać mąkę. Resztę wraz z czekoladą i cukrem zagotować. Wlać miksturę i ugotować budyń. Margarynę lub masło utrzeć z cukrem pudrem, dodawać stopniowo przestudzony budyń. Nadziać rurki. Ozdobić kolorowymi cukierkami.