Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne i bardzo dekoracyjne, z podanej porcji wychodzi ok 40 rurek.
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 993
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 65
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1126
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 180
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 993
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 65
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1126
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 180
Składniki
Z maki, margaryny, jajek, zoltek, smietany i soli zagniesc ciasto, dobrze wyrobic, schlodzic w lodowce ok 30 minut.
ciasto cienko rozwalkowac, wycinac wstazki o dlugosci ok 20 cm i szerokosci 5 cm, owijac nimi natluszczone foremki do rurek.
ciastka ukladac na blasze wylozonej papierem do pieczenia, piec na zloto w temperaturze 180 stopni.
Krem: z litra mleka odlac szklanke, w niej rozrobic obie maki (tak, by nie bylo grudek). do pozostalego mleka wsypac cukier i zagotowac. wlac do gotujacego sie mleka rozrobione obie maki, ugotowac budyn, wystudzic. margaryna ubic mikserem, dodawac po lyzce zimnego budyniu i miksowac. kiedy dodamy caly budyn i krem bedzie gladki, dodac maliny i ubic mikserem krem raz jeszcze.
zimne rurki wypelniac kremem przy pomocy szprycy do dekoracji. na parze stopic czekolade z 5 lyzkami oleju i 5 lyzkami mleka, ciepla czekolada polewac rurki. teraz zostaje nam tylko przyrzadzic kawe i rozkoszowac sie smakiem ciastek :))