Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekiei bardzo smaczne danie na śniadanie lub lekki podwieczorek.Posmakuje na pewno dzieciakom i dorosłym.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5340
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5340
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Na patelni rozpuścić szklanke mleka wraz z łyżką masła,wsypać na gorące ryz. Prykryć i co jakiś czas zamiesać ryż aż do jego miękkości. Gotować około 20min. Przygotować foremkę do pieczenia.Nasmarować masłem i posypać tartą bułką. Nałożyć warstwę ryżu,przykryć uprażonymi jabłkami i zapiec 30min. Po upieczeniu posypać czym lubimy ,ja wiórkami kokosowymi.
Smacznego!