Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bez mąki, chrupiące z kwaskowatym dżemem w środku. Z podanych proporcji wyszło mi ok 4-5 blach ciasteczek.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 115
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 195
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 51
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 115
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 195
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 51
Składniki
Piekarnik nagrzać do temperatury 180C. Miękkie masło roślinne wymieszać z kaszką, cukrem i pastą waniliową. Dodać żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Ubić pianę z białek na sztywno. Delikatnie wmieszać ubite białka do masy ryżowej. Czasami ciasto wychodzi zbyt płynne, wtedy można dokupić dodatkowe opakowanie kaszki i trochę dodać, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Cisto powinno być mniej więcej o konsystencji pasty. Na blachę nakładać łyżeczką małe ciasteczka. Na środek każdego położyć małą porcję dżemu. Piec aż brzegi ciastek będą miały złoty kolor. (ok. 15 minut) Po wyjęciu z piekarnika schłodzić na kratce.