Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bez mąki, chrupiące z kwaskowatym dżemem w środku. Z podanych proporcji wyszło mi ok 4-5 blach ciasteczek.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5262
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11680
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5262
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 830
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11680
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5046
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1289
Składniki
Piekarnik nagrzać do temperatury 180C. Miękkie masło roślinne wymieszać z kaszką, cukrem i pastą waniliową. Dodać żółtka i wymieszać na jednolitą masę. Ubić pianę z białek na sztywno. Delikatnie wmieszać ubite białka do masy ryżowej. Czasami ciasto wychodzi zbyt płynne, wtedy można dokupić dodatkowe opakowanie kaszki i trochę dodać, aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Cisto powinno być mniej więcej o konsystencji pasty. Na blachę nakładać łyżeczką małe ciasteczka. Na środek każdego położyć małą porcję dżemu. Piec aż brzegi ciastek będą miały złoty kolor. (ok. 15 minut) Po wyjęciu z piekarnika schłodzić na kratce.