Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis od koleżanki, pyszne i co najważniejsze szybko się robi:) Dosyć słodkie więc najlepsze z kwaskowym dżemem lub powidłem.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 787
„Królowa prywatek” to świetna deserowa propozycja nie tylko na specjalną okaz...
Odsłon: 1846
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 787
„Królowa prywatek” to świetna deserowa propozycja nie tylko na specjalną okaz...
Odsłon: 1846
Składniki
Z podanych skladników zagnieść ciasto. Najpierw posiekać margarynę z kleikiem, dodać cukier, proszek, kokos , na koniec jajka i zagniatać aż ciasto będzie jednolite.
Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i zrobić wgłębienie. Piec w temp. 180 stopni na złoty kolor, trzeba uważażać żeby ciastek nie spalić. Po upieczeniu w zagłebienie nałożyć dżem.
Użyłam kleiku z Bobovity 170g.