Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis od koleżanki, pyszne i co najważniejsze szybko się robi:) Dosyć słodkie więc najlepsze z kwaskowym dżemem lub powidłem.
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4848
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7484
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 1003
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4848
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7484
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 1003
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 107
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 99
Składniki
Z podanych skladników zagnieść ciasto. Najpierw posiekać margarynę z kleikiem, dodać cukier, proszek, kokos , na koniec jajka i zagniatać aż ciasto będzie jednolite.
Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i zrobić wgłębienie. Piec w temp. 180 stopni na złoty kolor, trzeba uważażać żeby ciastek nie spalić. Po upieczeniu w zagłebienie nałożyć dżem.
Użyłam kleiku z Bobovity 170g.