Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis od koleżanki, pyszne i co najważniejsze szybko się robi:) Dosyć słodkie więc najlepsze z kwaskowym dżemem lub powidłem.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13690
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2887
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1197
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 13690
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2887
Puree z kalafiora to pyszna alternatywa dla klasycznego, ziemniaczanego. Cech...
Odsłon: 1197
Składniki
Z podanych skladników zagnieść ciasto. Najpierw posiekać margarynę z kleikiem, dodać cukier, proszek, kokos , na koniec jajka i zagniatać aż ciasto będzie jednolite.
Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego i zrobić wgłębienie. Piec w temp. 180 stopni na złoty kolor, trzeba uważażać żeby ciastek nie spalić. Po upieczeniu w zagłebienie nałożyć dżem.
Użyłam kleiku z Bobovity 170g.