Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tort na bazie gotowanego na mleku ryżu z dodatkiem białej czekolady i galaretki cytrynowej
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1375
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1772
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9091
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1375
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1772
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9091
Składniki
Ryż opłukuję i zalewam mlekiem. Dodaję sól i cytrynę. Zagotowuję. Dosładzam, dodaję agar. Mieszam intensywnie Obniżam moc palnika do minimum i gotuję do pochłonięcia przez ryż prawie całego mleka. Dodaję ekstrakt waniliowy i pokruszoną drobno czekoladę. Mieszam dokładnie, do roztopienia czekolady. Ryż przekładam do tortownicy. Studzę.
Galaretki rozpuszczam w 500 ml wrzątku. Przestudzone wylewam na ryż. Studzę. Przestudzony tort wkładam do lodówki na minimum 2-3 godziny. Najlepiej oczywiście na całą noc. Przed podaniem dekoruję bratkami i wiórkami białej czekolady.