Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś słodkiego na szybko dla zabieganych.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9780
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9780
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Składniki
Ciasto francuskie podzielić na 18 prostokątów. Na każdym położyć po 1 łyżeczce serka i 2 maliny.
Zlepić tworząc sakiewkę. Wszystkie umieścić w naczyniu żaroodpornym. Jajko rozkłócić i posmarować je.
Piekarnik rozgrzać do 200 stopni , wstawić i piec 20 minut lub dobrego zrumienienia.
Wystudzić, jak kto lubi można posypać cukrem pudrem.