Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sałatka z brukselki na ciepło"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 187
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3960
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 344
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 892
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 187
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3960
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 344
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 892
Składniki
Brukselkę opłucz starannie pod bieżącą wodą, odetnij końcówki. Włóż do garnka. Oczyść marchewki, opłucz, pokrój w długie cienkie paski. W podobny sposób potnij obraną bulwę selera. Do garnka z brukselką wlej litr wody, wkrusz kostkę bulionową. Gotuj 15 minut.
Po tym czasie dosyp pokrojone w paseczki warzywa. Gotuj razem jeszcze 5 minut. Całość odlej na sicie, osącz. Warzywa przełóż do miski, skrop olejem i sosem sojowym, dopraw pieprzem i, w razie potrzeby, solą. Posyp ziarnami czarnuszki.
porcje, czas ok. 30 min; porcja – 140 kcal, cena 1,40 złŹródło: Świat kobiety