Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1285
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4070
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1026
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 229
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1285
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4070
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1026
Składniki
Biszkopt: białka ubić na sztywno , utrwalić cukrem , dodać żółtka , ubijać , dodać mąkę ,proszek. wlać na wysmarowaną foremkę i upiec, wystudzić , z papieru śniadaniowego wyciąć serce rozciąć na pół, ułożyć na biszkopcie i wyciąć ostrym nożem. każdą połowe rozciąć na pół . spód serca ułożyć na tacy,
Masa: z mleka, cukru, i rozpuszczonego budyniu zrobić budyń, wystudzić , utrzeć masło i margarynę na biało dodawać zimny budyń i ucierać , pod koniec dodać mielone migdały i olejek. - utrzeć. Dzień wcześniej pokroić morele w małą kosteczkę i zalać alkoholem , Ciasto posmarować dżemem na to dać masę odsączone morele i znowu masę , na wierzch biszkopt resztą masy obsmarowaś serce, dokładnie wyrównać i obsypać wiórkami kokosowymi górę i boki , galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wody , gdy zastygnie wycinać małe serduszka za pomocą foremki