Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne ciasto w kształcie serca, które może zaskoczyć swoim smakiem na karnawałowym przyjęciu lub może być miłą niespodzianką na walentynkowy wieczór. Ciasto z makiem i bakaliami oraz polewą czekoladową, polewa czekoladowa łącząca się z ciastem makowym daje nie zapomniany smak. Polecam.
foremka w kształcie serca, mikser, garnek, łyżka drewniana, papier do pieczenia,
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 254
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4961
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4836
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44895
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 513
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 254
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4961
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4836
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44895
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 513
Składniki
Mleko zagotować z margaryną i makiem mieszając. Żółtka utrzeć z cukrem , następnie połączyć jeszcze z ciepłą masą makową . Do masy przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną wymieszać łyżką drewnianą do połączenia składników. Dodać bakalie obtoczone w mące oraz posiekane orzechy włoskie, na koniec dodać ubitą pianę z białek delikatnie , lekko wymieszać. Masę przełożyć do foremki w kształcie serca wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 45 minut . Po upieczeniu i wystudzeniu polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą , brzeg dookoła serca obsypać posiekanymi orzechami włoskim. Smacznego. czas przygotowania około 60 minut + czas pieczenia szklanka o poj. 250 g,
Ciasto po upieczeniu i ostudzeniu.
Ciasto gotowe do podania.
Ciasto gotowe.