Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5147
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29573
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19146
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 896
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5147
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29573
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19146
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 896
Składniki
Do mąki dodaj żółtka, margarynę, pół szkl cukru i proszek do pieczenia.Zagnieć ciasto uformuj kulę owiń folią i włóż do lodówki na 30 min
Śmietanę wlej do miski, wsyp wiórki i wymieszaj. Dodaj proszek budyniowy, wymieszaj. Białka ubij z resztą cukru. Pianę wmieszaj do masy.
Wyjmij ciastko z lodówki. Ciasto podziel na 2 części, jedną rozwałkuj układając dno blaszki. Wylej na to masę śmietanową. Drugą cześć ciasta starkuj na tarce(grube oczka). Piecz 50-60 min w 190 stopniach. Smacznego!!!