Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serniczek z malinami"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2532
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 595
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 206
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 763
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2532
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 595
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 206
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 763
Składniki
Mąkę połącz z migdałami. Dodaj masło pokrojone na kawałeczki. siekaj nożem, aż powstaną grudki. Dodaj jajka, cukier, skórkę z cytryny i proszek. Szybko zagnieć ciasto. Schładzaj je 20 minut.
Formę do tarty wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto cienko rozwałkuj. Plackiem wylep spód i brzeg przygotowanej formy. Gęsto ponakłuwaj go widelcem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C. Piecz ok. 15 minut. Wystudź.
Odłóż ok. 1/3 malin. Pozostałe zmiksuj, przetrzyj przez sitko. Biszkopty pokrusz w malakserze. Okruszki wymieszaj z musem malinowym. Rozsmaruj na upieczonym spodzie. Przykryj serkiem waniliowym oraz odłożonymi wcześniej malinami. Przed podaniem udekoruj, np. listkami mięty.Źródło: Naj