Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne serniczki, proste w wykonaniu. Polecam.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 425
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 126
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 44
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 60
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 31
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 63
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 425
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 126
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 44
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 60
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 31
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 63
Składniki
Mąkę przesiewamy do misy w której będziemy wyrabiać ciasto. Do przesianej mąki dodajemy sól, cukier, suche drożdże i cukier waniliowy. Mieszamy łyżką suche składniki. W rondelku roztapiamy masło, mleko podgrzewamy żeby było ciepłe, ale nie za gorące. Do maki dodajemy 2 żółtka i wlewamy roztopione masło i letnie mleko. Z tych składników wyrabiamy ciasto.
Wyrobione ciasto.
Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1 godzinę do wyrośnięcia.
Z wyrośniętego ciasta wałkujemy prostokąt o wym. 60/45 cm.
Nakładamy wcześniej zrobioną masę serową.
1/3 prostokąta z ciasta nakładamy na środkową część placka.
Pozostałą trzecią część nakładamy na już nałożone na siebie części.
Zwinięty, posmarowany masą serową placek kroimy na 5 centymetrowe paski, Posypka: Posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać kruszonymi orzechami z migdałami i makiem.
każdy wycięty pasek okręcamy tylko raz i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Smarujemy rozbełtanym jajkiem i posypujemy kruszonymi orzechami z migdałami.
Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni Celsjusza piekarnika i pieczemy około 15-20 minut do momentu zarumienienia na złoty kolor.
Upieczone studzimy na kratce.
Smacznego!!!