Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie lubi sernika, ręka w górę! Nie widzę, aby ktoś ją podnosił! :) No właśnie :) Serniki są pyszne, a najlepsze jest to, że można je przygotować na wiele sposobów. Tym razem mam dla Was serniczek pieczony w słoiku z pysznymi wiśniami. Sernik jest bez dodatku mąki, z delikatną nutą wanilii. Dodanie kwaskowych owoców dodaje tylko walorów smakowych całemu deserowi. Jest pysznie! Polecam! :)
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2153
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12307
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2153
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12307
Składniki
Rozgrzewamy piekarnik do 160°C. Serek przekładamy do miski, dodajemy cukier i miksujemy przez około 3 minuty. Do masy dodajemy po jednym jajku i cały czas miksujemy. Na koniec dodajemy ekstrakt waniliowy i ziarenka z połowy laski wanilii (opcjonalnie). Całość dokładnie miksujemy. Masę serową przekładamy do słoików, kokilek lub foremek do muffinek - maksymalnie do 3/4 ich wysokości. Pieczemy przez 25-30 minut. Studzimy i podajemy z owocami. Serniczki smakują wyśmienicie zarówno na ciepło (po lekkim ostudzeniu) i na zimno :)