Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na nektarynki trwa, cieszmy się ich smakiem również w deserach. Zapraszam na serniczki w pucharkach z nektarynkami i galaretką. Przepis na 4 porcje.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67891
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1939
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67891
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1939
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w 4-5 łyżkach gorącej wody. Studzimy. Serki homogenizowane miksujemy z mlekiem. Powoli wlewamy żelatynę, dokładnie miksujemy. Masę przelewamy do pucharków. Zostawimy na około 1h do zastygnięcia.
W międzyczasie przygotowujemy galaretkę zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy do momentu aż zacznie tężeć. Nektarynki obieramy i kroimy w półplastry, układamy na masę serową. Zalewamy galaretką, wstawiamy do lodówki do stężenia na około godzinę.