Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniczki w pucharkach to bardzo efektowny deser a zrobimy go w 10 minut z kilku prostych składników. Poniżej składniki na 4 porcje.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 521
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16784
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 505
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 521
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16784
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 505
Składniki
Do twarogu dodajemy 4 łyżki cukru pudru, dokładnie mieszamy. Z truskawek usuwamy szypułki (zostawiamy kilka sztuk do dekoracji), kroimy je na mniejsze kawałki. Syrop truskawkowy rozrabiamy z 200 ml wody. Maczamy w nim biszkopty (4 sztuki zostawiamy bez moczenia), odkładamy. Kremówkę ubijamy z 2 łyżkami cukru do uzyskania sztywnej piany.
W pucharkach układamy w dowolnej kolejności truskawki, biszkopty, twaróg, do wyczerpania składników. Na wierzch kładziemy bitą śmietanę. Dekorujemy truskawkami, miętą, suchymi biszkoptami i wiórkami czekoladowymi. Przed podaniem chłodzimy.