Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik w starym stylu takim babcinym, ciężki na kruchym spodzie, wilgotny z sera prosto od krówki
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 498
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 273
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 19932
Udka soczyste z kurczaka pieczone w aromatycznej marynacie, podane z kiszoną...
Odsłon: 5588
Przepyszne jako dodatek do obiadu. Bardzo dobrze smakują samodzielnie.
Odsłon: 498
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 273
Delikatne, rogaliki z powidłami to klasyka, która nigdy nie wychodzi z mody....
Odsłon: 19932
Udka soczyste z kurczaka pieczone w aromatycznej marynacie, podane z kiszoną...
Odsłon: 5588
Składniki
Ciasto: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier, sól i masło. Posiekać aż masło będzie w drobnych kawałkach. Dodać żółtka, oraz śmietanę zagnieść i wyrobić na jednolitą gładką masę. Z odciąć ok 15 dag ciasta rozwałkować na cienki placek i wyciąć wąski paski, którymi udekorujemy wierzch sernika. Pozostałym ciastem wyłożyć spód blachy.
Sernik: Białka (2 z sernika i dwa z ciasta) ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z cukrem oraz cukrem waniliowym. Do sera dodać masę jajeczną, budyń i bakalie wymieszać, na końcu dodać sztywną pianę z białek i wszystkie składniki delikatnie w połączyć. Na ciasto wylać masę serową na wierzchu ułożyć kratkę z pasków ciast. Sernik piec w nagrzanym piekarniku około godziny w temperaturze 180 C. gotowy sernik polukrować.