Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowa w przygotowaniu wersja sernika królewskiego, bez chłodzenia ciasta, bez tarcia, tylko smak wciąż ten sam...
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 871
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1041
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2081
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 871
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1041
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2081
Składniki
Mąkę, proszek do pieczenia, margarynę, kakao, 3/4 szklanki cukru i jogurt naturalny siekać razem tak długo, aż ciasto uzyska grudkowatą konsystencję, składniki wymieszają się, ale będzie możliwe pokruszenie ciasta.
Połowę przygotowanego w etapie 1 ciasta pokruszyć na dno natłuszczonej i wysypanej mąką tortownicy o średnicy około 26 cm. Ciasto delikatnie ugnieść, aby pokryło całe dno formy.
Ser, 1 szklankę cukru, budyń i jajka dokładnie wymieszać i wylać do tortownicy na ciasto.
Na wierzch sera pokruszyć pozostałą część ciasta.
Piec w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną w temperaturze 190 stopni Celsjusza przez 1 godzinę.
Po wyjęciu ciasta z piekarnika sugeruję upuszczenie go z wysokości około 50 cm, aby uwolnić pęcherzyki powietrza i zapobiec opadnięciu sernika po wystudzeniu.