Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszysty i wilgotny sernik z czekoladowo-kajmakowym wykończeniem.
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1100
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1529
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4460
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 109
Jeśli pistacje to twoja słabość, te pączki skradną twoje serca od pierwszego...
Odsłon: 1100
Dwa blaty kakaowego ciasta biszkoptowego przełożonego kremem na bazie masła,...
Odsłon: 1529
Roladki z kurczaka ze szpinakiem, mozzarellą i marchewką, to elegancki obiad,...
Odsłon: 4460
Makaron z pieczarkami w sosie śmietanowym, to świetny pomysł na smaczny obiad...
Odsłon: 109
Składniki
Jajka, cukier, cukier wanilinowy oraz szczyptę soli miksować przez około 5 minut, aż powstanie gęsta i jasno-kremowa masa.
Dodać budyń w proszku i dokładnie zmiksować.
Dodać ser i miksować do połączenia składników.
Masę serową przelać do natłuszczonej i wysypanej mąką pszenną tortownicy o średnicy około 22 cm.
Sernik piec przez około 70 minut w piekarniku z włączonymi grzałkami górną i dolną temperaturze około 180 stopni Celsjusza. Kiedy wierzch sernika zacznie się przypiekać, grzałkę górną wyłączyć i pozostawić do końca pieczenia tylko grzałkę dolną.
Po upieczeniu brzegi sernika oddzielić nożem od tortownicy i upuścić go z wysokości około 50 cm, aby uwolnić pęcherzyki powietrza co sprawi, że po ostygnięciu nie opadnie za bardzo.
Na ciepłym serniku rozprowadzić kajmak i pozostawić do całkowitego wystudzenia.