Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1058
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 53
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1058
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 53
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Składniki
Ser zmielić, lub wycisnąć przez praskę.
Rodzynki namoczyć, orzechy posiekać na mniejsze kawałki.
Oddzielić żółtka od białek.
Białka ubić na sztywną pianę.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać powoli ser, masło i budyń waniliowy- wszystko dokładnie wymieszać mikserem.
Ubitą pianę z białek dodać do utartej masy.
Wszystkie bakalie obtoczyć w odrobinie mąki i dodać do masy, dodać olejki - wszystko lekko wymieszać.
Wysmarować tortownicę tłuszczem, wylać cała masę. Piec w temperaturze 180 C ok. 60 -70 min.