Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Składniki
Ser zmielić, lub wycisnąć przez praskę.
Rodzynki namoczyć, orzechy posiekać na mniejsze kawałki.
Oddzielić żółtka od białek.
Białka ubić na sztywną pianę.
Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać powoli ser, masło i budyń waniliowy- wszystko dokładnie wymieszać mikserem.
Ubitą pianę z białek dodać do utartej masy.
Wszystkie bakalie obtoczyć w odrobinie mąki i dodać do masy, dodać olejki - wszystko lekko wymieszać.
Wysmarować tortownicę tłuszczem, wylać cała masę. Piec w temperaturze 180 C ok. 60 -70 min.